Hoe werkt een Leasemaatschappij?

Hoe werkt een Leasemaatschappij?

10 mei 2017

De meeste consumenten zijn zich bewust van de werking van leasing en hoe het zich meestal vertaalt in  maandelijkse betalingen, maar de meeste begrijpen echter niet wat een leaseovereenkomst is en hoe het werkt.

Een eenvoudige manier om leasing te omschrijven, is dat het LIJKT op het huren van een auto; maar dit is klopt niet. Leasing is simpelweg een andere manier om een ​​voertuig te financieren. In tegenstelling tot een traditionele autolening, is leasing een soort financiering waarbij u betaalt voor het gebruik van een voertuig in plaats van de aankoop van een voertuig. Het gebruik van een voertuig omvat de afschrijvingskosten (het verlies in de waarde), eventuele overmatige kilometers en overmatige slijtage tijdens uw overeenkomst.

Leasen van een auto

Net als bij de traditionele financiering moet u een financieringslasten (rentevoet) op de aankoopprijs van het voertuig betalen. Dat klopt - het voertuig wordt daadwerkelijk door een leasemaatschappij gekocht voordat ze het aan u “verhuren”. Voor een dealer is een leasecontract niets anders dan een gewone verkoop.

Denk aan een leasemaatschappij als financieel bedrijf - zij doen hetzelfde. In feite zijn veel leasemaatschappijen gewoon banken die zowel autofinanciering als leasing doen. Wanneer u een auto lening afsluit om een ​​voertuig te kopen, gaat een deel van uw maandelijkse betaling in de richting van het afbetalen van dat voertuig, terwijl een ander gedeelte de financieringskosten betaalt.

Leaseovereenkomst 

In een leaseovereenkomst gaat uw betaling naar het gebruik van het voertuig, plus de financieringsvergoeding. De totale kosten van financiering tijdens een huurcontract zijn altijd hoger dan een traditionele autolening (met dezelfde rente). Als de aankoopprijs van het voertuig 25.000 euro bedraagt ​​en uw huurtermijn 3 jaar bedraagt, betaalt u rente voor de volledige 25.000 euro voor die gehele looptijd.

Met een autolening gaat echter een goed deel van uw maandelijkse betaling in de richting van de afbetaling, zodat u het bedrag dat u aan de bank betaalt, steeds terugdringt, waardoor uw financieringskosten worden verminderd.

Geen zorgen over een verkoop

Een groot voordeel om te leasen is dat u de auto gewoon terugstuurt naar het leasemaatschappij en kan weglopen aan het eind van uw termijn, waardoor u geen moeite hoeft te doen om het voertuig te verkopen.

Stel dat u een auto least met een waarde van 25.000 euro en de leasemaatschappij kan het tegen 15.000 euro aan het einde van de huurovereenkomst verkopen. Ze zitten nu met wat lijkt op een verlies van 10.000 euro - maar dat verlies is eigenlijk het gebruik van het voertuig dat u betaald en is onderdeel van uw maandelijkse huurbetaling.

De leasingmaatschappij verdient geld door u een rentevoet te laten betalen van de  25.000 euro die gebruikt wordt om het voertuig te kopen, plus een aankoopprijs en een aanstellingsvergoeding die een extra 500 tot 1.000 euro aan hun winst toevoegt.

Zodra u het concept achter leasing begrijpt, wordt het veel makkelijker om leasing te vergelijken tegen traditionele financiering en om te weten of u echt een goede deal krijgt of niet.

Reacties

Gewoon niet leasen ,je kunt het zelf ook zo doen als een lease maatschappij .
Het is namelijk zo dat wanneer je een auto neemt op basis van private lease jij die auto al bijna hebt betaald en de restwaarde van die auto is dan extra winst voor de lease maatschappij .dus niet leasen en gewoon zelf regelen

Ik rij vanaf medio februari in een private lease auto. Het duurde 3x zo lang voor hij geleverd werd, letterlijk alles ging fout.
Nu een aantal maanden verder is er nog geen cent van de door mij geaccordeerde automatische incasso ingehouden door de leasemaatschappij.
Door al het gedoe en de klunzige manier van werken, zonder enige excuus, heb ik nu zoiets van; geen slapende honden wakker maken. Uiteraard, dit is niet eerlijk. Eveneens was hun manier van communicatie en zaken doen. Ah wel. Wat kan ik voor evt boete verwachten? Zij zijn tenslotte in gebreken gebleven. Ik zou maandelijks betalen 48 maanden lang..

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden