Pros en cons van het auto leasen

Pros en cons van het auto leasen

16 mei 2017

Leasen is in vele opzichten aantrekkelijk, maar er zijn valkuilen. Voordat je verliefd raakt op een nieuwe auto en een contract ondertekend, zorg dat je alles begrijpt en wat de voor- en nadelen van het leasen zijn.

Pro: Leasebetalingen zijn lager dan leningen

Vergelijk de maandelijkse betaling van een typische huurovereenkomst met de maandelijkse betaling van een typische lening, en je hoeft geen ​​doctoraat in de financiële wizardry te hebben om te zien dat je dezelfde auto voor minder geld kunt krijgen door de lease te kiezen. Huurbetalingen zijn meestal lager dan de lening betalingen.

Als je een bepaalde hoeveelheid geld in je maandelijkse begroting hebt geblokkeerd om in de auto te stoppen, kun je een duurder voertuig besturen, in vergelijking met wanneer je een financiert om een ​​auto te kopen.

Pro: Een nieuwe auto om de paar jaar

Wanneer je least, is een contract van 3 jaar normaal. Dat betekent dat je elke 36 maanden een nieuwe auto krijgt, uitgerust met de nieuwste veiligheids- en infotainmenttechnologieën, een nieuwe auto-garantie, en misschien zelfs gratis gepland onderhoud.

Afgezien van regelmatige olieverversen en bandenrotaties, moet je naast de maandelijkse betaling geen extra kosten betalen. En als je een auto koos die je niet bevalt, hoeft je niet lang te wachten om er een andere te krijgen.

Pro: Geen gedoe aan het einde van een huurovereenkomst

Wanneer een leasecontract is beëindigt, geef je de auto terug, en als het voldoet aan alle vereisten in de termen van de conditie, overhandigt je de sleutels en loopt je weg. Dat betekent dat je niet hoeft te zitten met de verkoop van het voertuig. Geen fuss, geen gedoe.

Pro: Extra financiële prikkels

Naast de drie voornaamste voordelen die hierboven beschreven zijn, heeft een leasecontract vaak geen geld of weinig geld nodig voor een aanbetaling, zodat je in een nieuwe auto kunt rijden zonder te diep in je buidel te tasten.

En in de meeste landen betaal je alleen de omzetbelasting op de maandelijkse betaling, in plaats van de totale prijs van het voertuig. Bovendien, als je een auto uitsluitend voor zakelijke doeleinden least, kun je het waarschijnlijk als een belastingaftrek claimen.

Con: je bezit de auto niet

Onthoud dat leasing vergelijkbaar is met het huren. je bezit de auto niet, dus dat betekent dat je niet kunt doen wat je ermee wilt. Wanneer je een auto huurt, moet je deze in uitstekende staat houden en je kunt deze niet permanent aanpassen of wijzigen.

Je kunt het ook niet verder rijden dan de overeengekomen jaarlijkse kilometersbeperking. Als je niet bereid bent om te leven volgens deze regels, is leasing niet geschikt voor jou.

Con: Sancties voor slijtage en kilometers

Laten we zeggen dat je doorgaat en een auto least. Wanneer je het terug naar de dealer brengt, verwacht dan om te betalen voor overmatige kilometers of slechte conditie.

Uiteraard kunt je de auto altijd aan het einde van het leasetermijn kopen, maar nu zit je vast met een slecht onderhouden voertuig, of met hoge kilometers die je nu moet inruilen of verkopen.

Con: extra kosten

Huurbetalingen zijn gebaseerd op de afschrijvingen tussen de stickerprijs van de auto en de geprojecteerde waarde van de auto aan het einde van je leaseovereenkomst, gecombineerd met een huurprijs dat met het leasebedrag wordt betaald. Voeg een aankoopvergoeding toe aan het begin van de overeenkomst, of een aanstellingsvergoeding aan het einde van de overeenkomst, of beide, en een huurprijs kost duizenden extra euros die niet in uw voordeel zijn omdat je de auto niet zal bezitten.

Con: Een contract is een contract

Wanneer je een auto koopt, kun je het verkopen als je financiële problemen ondervindt en niet meer kunt betalen. Wanneer je een auto least.......veel succes, vriend. Je bent op de haak voor die betalingen, tenzij je iemand kan vinden om de overeenkomst op een website zoals Swapalease aan te nemen.

Con: Eindeloze betalingen

Tenzij je uiteindelijk een auto koopt in plaats van een te huren, zul je in de nabije toekomst maandelijkse betalingen doen. Deze betalingen, gecombineerd met de hierboven vermelde kosten, maken leasing duurder dan het kopen op de lange termijn.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden